Як клеїти 3д панелі

09.07.2021

Різноманітність оздоблювальних матеріалів дозволяє створювати в приміщеннях цікаві дизайни. Одним з них є 3D панелі самоклейка - ідеальний варіант для проведення ремонту своїми силами. В інтернет-магазині «100metrov» вам не тільки допоможуть підібрати цікаві моделі покриттів на стелю, на стіну, а й докладно розкажуть, як клеїти 3д панелі.

Декоративні елементи оздоблення мають масу переваг. Вони відрізняються стильним виглядом, безпечні для оточення, швидко і легко наносяться на різні поверхні. По виду вироби нагадують плитку, на якій є втиснутий або опуклий рельєф. Форма, розмір та насиченість матеріалу також можуть відрізнятися, що дозволяє використовувати панелі в будь-якому інтер'єрного дизайну.

Застосування сучасних конструкцій дозволяє додати поверхням не тільки певний колір, але і фактуру, приховати невеликі вади у вигляді тонких тріщин. Панелі можна нанести як по всій площі однієї стіни, так і по нижній частині стін по периметру кімнати або розставити з їх допомогою акценти. Але виробляти облицювання матеріалом всієї кімнати повністю не рекомендується, бо інтер'єр вийде несмачним.

Етапи поклейки самоклеючих 3д панелей

При нанесенні на стіну, колону або стелю немає потреби використовувати анкери, дюбелі, клей та інші елементи, що забезпечують монтаж. Зі зворотного боку панелі є клеючий шар, здатний витримати навантаження до 35 кг. З допоміжних інструментів при монтажі використовуються лінійка, крейда або олівець, ножиці або канцелярський ніж. Як правило, вони є в кожному будинку.

Перш ніж вирушити в магазин за панелями або оформити замовлення онлайн, слід визначитися, в якому стилі буде оформлено приміщення. Найбільш популярним варіантом серед наших покупців є стінові самоклеючі панелі під цеглу, які можна застосувати в таких стилях, як лофт, хайтек, мінімалізм, сучасна класика, Прованс. Головне - правильно підібрати текстуру і колір. Залежно від очікуваного результату, увагу можна зупинити на однотонних панелях або з малюнком.

Іншими важливими етапами поклейки самоклеючих панелей є:

  • правильна підготовка поверхні, на яку буде нанесена обробка;
  • акуратне нанесення панелей, яке можна зробити двома способами.

Підрахунок необхідної кількості панелей

Оформляючи замовлення на панелі, в заявці вам доведеться уточнити необхідну кількість матеріалу. Для правильного розрахунку стане в пригоді наступна інформація:

  • Розмір самоклеючій панелі 700х770 см дорівнює площі в 0,539 м2. Тобто, на 1 кв. метр необхідно придбати 2 таких покриття. Також у продажу можна зустріти панелі інших розмірів, які вказуються в характеристиках товару.
  • Щоб дізнатися, яка кількість листів вам необхідно, слід зробити виміри ділянки, на якому вони будуть поклеєні, і помножити довжину на ширину для визначення площі. Якщо на стіні є вікна або двері, їх розмір необхідно відняти.
  • Отримана площа поверхонь під поклейку множиться на 2 - таким чином, ви отримуєте необхідну кількість панелей. Але, фахівці рекомендують купувати 2 запасних листів на підрізи.

Приклад: кімната 3х4 при висоті стелі 2,8 м.

((3х2,8) + (4х2,8)) х2 = 39,2 м кв. площа поклейки. 39,2х2 = 78,4. Тобто, вам необхідно придбати 81 панель, з урахуванням запасних листів.

Підготовка поверхні під самоклеючі панелі

3д панелі самоклеючі можна наносити на будь-які поверхні. Вони добре лягають на гіпсокартонні плити, бетон, шпаклівку, скло, кахель, шпалери, деревину при таких умовах:

  • Матеріал повинен бути міцним, що не кришитися. Кришаться фарбу, постарілі шпалери, обсипається штукатурку слід видалити.
  • Наявність явних виїмок і опуклостей необхідно усунути за допомогою шпаклівки. Гладку поверхню (в залежності від виду) бажано поґрунтувати.
  • При наявності на стіні побілки, її слід повністю розмити, інакше наклеєний матеріал не буде триматися.

Безшовна поклейка панелей з підрізуванням

Самоклеючі 3d панелі складаються з основної декоративної частини, клейової основи й захисної плівки. Перш ніж приступити до роботи, слід визначитися, яким чином вони будуть нанесені на стіну.

Перший спосіб - креативна поклейка, при використанні якої на готової стіни не будуть спостерігатися рівні шви. Що це означає? Наприклад, ви використовуєте вироби, що імітують цегла. Щоб поверхня виглядала ідеально, фахівці рекомендують по боках панелі вирізати цеглинки, чергуючи ряди. Після цього на 5-10 см по горизонтальній частині з клейової основи знімається захисна плівка і панель наноситься на заздалегідь підготовлену стіну. Для поліпшення зчеплення, виріб слід по всій площі акуратно притиснути чистою рукою або за допомогою дрантя, рушники.

Шовна поклейка стик в стик

Стандартна поклейка простіша у використанні й частіше використовується непрофесіоналами. Але, через те, що пластикові панелі наносяться встик, то між ними залишаються шви. Вони практично непомітні й обклеєна поверхня виглядає цілком естетично.

Наносити обробку слід по вертикалі, зверху вниз, акуратно знімаючи захист і притискаючи панель по мене приклеювання. Вироби досить еластичні і їх не варто натягувати. В іншому випадку, через кілька годин вони повернуться в початковий розмір, а в міжряддях буде просвічуватися стіна.

Результат поклейки панелей в інтер'єрі квартири

Виробники створюють різні колекції, призначені для різних кімнат. Доречні покриття у ванній, на кухні, вітальні, робочому кабінеті, спальні. Як будуть виглядати стеля і стіни приміщень - залежить від вашого вибору. Це можуть бути імітація цегли, шкіри, бетону або оригінальні геометричні візерунки, хвилі.

Якщо текстура і колір виробів добре впишуться в загальну концепцію приміщення, ПВХ панелі стануть гідним доповненням або фоном для інших елементів кімнати. Грамотно підібраний матеріал зробить будь-який інтер'єр оригінальним і яскравим, допоможе виправити порушену геометрію приміщення і навіть стане його родзинкою.

ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка