Вибрати товар в категорії:

Як клеїти стельову плитку

26.12.2017

Під стельовою плиткою в будівництві мається на увазі спеціальний матеріал з пінопласту (по-науковому - «екстрадований полістирол»). Його використовують для обробки стелі. Пінопласт на стелю досить легко монтувати, при цьому не потрібні додаткові клейові суміші. Основною перевагою такого облицювального методу є те, що пінопласт на стелі прекрасно приховує всі недоліки. Перед тим як придбати в магазині стельову плитку, перевірте її згідно з такими параметрами: якість виготовлення, рівномірність розподілу зерен по всій площині, цілісність плитки, відсутність дефектів рельєфу і малюнка, ідеальне дотримання градусів кутів (строго 90 градусів).

Перед тим, як клеїти стельову плитку, оцінить свій інтер'єр, щоб великий вибір матеріалу не ввів вас в розгубленість. Вона буває:

 

Чим приклеїти стельову плитку

поклейка стельової плитки

Для роботи вам знадобляться наступні інструменти: шпатель, рулетка, скотч, будівельна нитка, малярський ніж, кисть і валик на довгій ручці. З матеріалів необхідно придбати: клей, шпаклівку, ґрунтовку і безпосередньо плитку для стелі, виготовлену з пінопласту. Щоб по ходу того, як клеїти стельову плитку, вам не довелося відриватися від роботи на походи в магазин, візьміть на 10-15% більше матеріалу.

Вибір клею - окрема історія. Це матеріал, на якості якого не варто економити. Він впливає на термін служби плиткової стелі. Також клей полегшує або ускладнює сам процес монтажу. Низька клейка здатність буде призводити до того, що кожну плитку потрібно буде довго тримати в притиснутому до стелі стані. Також впливає на результат те, яким шаром лягає клей. Занадто товсті прошарки приведуть до швидкої деформації матеріалу, утворять перепади між плитками та інші нерівності.

 

Як правильно клеїти стельову плитку

 

Підготовчий етап полягає в підготовці поверхні, а саме стелі. Через те, що пінопласт невибагливий, особливих труднощів даний процес не викликає. Потрібно всього лише очистити стелю від старого покриття (побілки) за допомогою шпателя, перед тим як клеїти стельову плитку. На чисту основу можна нанести тонкий шар шпаклівки та ґрунтовку для поліпшення зчеплення. Дочекайтеся їх повного висихання.

як поклеять плитку на стелю

Перед тим як клеїти стельову плитку, необхідно зробити розмітку стелі, щоб правильно підігнати малюнок. Вона буває двох типів: паралельна стінам і діагональна.

Паралельна розмітка утворюється двома перпендикулярними один одному лініями через люстру. В цьому випадку монтувати Ви почнете від люстри та закінчите у кінці стелі.

Діагональна розмітка найкраще виглядає у квадратній кімнаті. Вона робиться шляхом ділення навпіл прямих кутів і проведення двох діагоналей через отримані точки. Через центр проводяться хрест-навхрест перпендикулярні лінії, які будуть паралельні стінам. Так ви отримаєте чотири рівні частини, після чого побудуйте квадрат з центром, зазначеним вище. Тепер в ньому проведіть діагональні лінії.

Ретельно вивчіть матеріал, як клеїти пінопласт на стелю і починайте так, щоб перша плитка приклеїлася одним з кутів прямо в позначеному центрі. А далі продовжуйте по малюнку. Деталі в кутку необхідно буде додатково розкроїти та вирізати.

 

Детальніше про те, як і чим приклеїти стельову плитку:

 

Це - технологія того, як клеїти стельову плитку і створити з нею цілісну картинку.

 

Інші поради від досвідчених майстрів

 

Ще статті

Вибрати товар в категорії:

Ще статті
ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка