Плінтус під фарбування

22.11.2021

Багато запитають: чому нам варто купити плінтуси під фарбування? Адже можна ж купити плінтус потрібного кольору? Можна, але причин для фарбування багетів як мінімум кілька. По-перше, є чимало людей, які люблять все робити самі. По-друге, найчастіше, хоч сьогодні на ринку  й пропонується широка колірна гамма, і асортимент, але буває дуже складно вибрати щось підходяще. Ну і звичайно ж економія.

плінтуси під фарбування

Вибрати плінтус під фарбування

Сучасні плінтуси, наприклад, пластикові, випускаються з готовими фінішними покриттями, але інші, в залежності від виду основного матеріалу, можна перефарбовувати. Важливо пам'ятати, що правильно підібрана фарба це вже запорука успішного результату. Є фарби, що ідеально підходять для конкретних матеріалів. Так ми використовуємо одну фарбу для дерева, і іншу для виробів з дюрополімера, знаючи, що з таким підходом ми заощадимо, адже фарба буде триматися довше, і не втратить свій колір.

Чи можна фарбувати плінтуси?

Можна, але необхідно дотримуватися кількох основних правил. Спочатку варто подумати про колір. Помилка може обернутися необхідністю придбання додаткових планок. Багаторазове перефарбування може різко знизити візуальну цінність. Головне не забувати, що плінтуси – важливий елемент декору не менше, ніж інші. Вони не повинні бути побитими, з подряпинами, або просто неакуратними (якщо тільки це не дизайнерський хід).

Фарбування дозволить нам приховати будь-які дефекти, а особливо, часті, пов'язані з місцями з'єднань цих елементів. Не завжди вдається виміряти або відрізати необхідні розміри з точністю до міліметра.

Який фарбою фарбувати плінтуси?

Тут відповідь здається простою - підходящої для даного матеріалу. Перед тим, як приступити до фарбування, слід уважно вивчити характеристики фарби, і інструкції з нанесення зазначені виробником. Погано підібраний варіант недовго затримається на пофарбованій поверхні, а ефект зміни кольору буде мізерним. Це найоптимістичніший сценарій. У гіршому випадку ми відправимося в магазин купувати нові плінтуси для експериментів.

МДФ

плінтуси під фарбування МДФ

Вибрати плінтус МДФ під фарбування

Чим фарбувати плінтус МДФ? Фарби для плит МДФ, - це в першу чергу акрилові, і алкідні види. Їх щільність відмінно компенсує будь-які недоліки матеріалу, і одночасно забезпечить достатню просочення і довговічність. Фарба для плінтусів МДФ обов'язково повинна бути зі згаданої групи. Використання іншого варіанту пов'язане із зайвими витратами, тому що колір довго не збережеться. Якщо плінтуса МДФ під фарбування ще не прикріпили, ви можете вибрати аерозольну фарбу в балончиках. Якщо фарбуємо прикріплені смуги, то для кращого результату, фарбу наносимо пензлем або валиком.

Поліуретан

Чим фарбувати плінтус з поліуретану? Поліуретановий плінтус під фарбування - один з найпопулярніших видів обробки. Але матеріал використовуваних при виробництві цього елемента декору, вимагає особливої підготовки. З ним слід використовувати акрилові, латексні або, в крайньому разі, фарби на водній основі. Річ у тому, що стійкість кольору останніх на матеріалі може залишати бажати кращого. Ми пропонуємо використовувати фарби на водній основі тільки для невеликої корекції вже нанесеного кольору.

ПВХ

плінтуси під фарбування ПВХ

Вибрати плінтус ПВХ

Чим фарбувати пластикові плінтуси? Найчастіше пластиковий продукт продається з готовим заводським фарбуванням. При цьому вибір кольорів і фактур досить великий, щоб не замислюватися про самостійне фарбування. З іншого боку, невисока ціна плінтусів із пластику дозволяє просто замінити пошкоджену ділянку.

Але якщо така необхідність з'явилася, то перед кріпленням плінтуса до стіни найзручніше використовувати акрилову аерозольну фарбу. Якщо він вже закріплений, і демонтаж без пошкоджень неможливий, то використовуйте кисть або валик та спеціальні фарби для пластмас. Вони здатні забезпечити стійкість кольору, і бажаний ефект. Особливість даних фарб в тому, що часто досить покрити поверхню одним шаром.

Дюрополімер (ударостійкий пінополістирол виготовлений за особливою технологією)

дюрополімерні плінтуси під фарбування

Вибрати дюрополімерний плінтус

Чим фарбувати дюрополімерні плінтуси? Одним з найбільш зручних матеріалів, яки піддаються фарбуванню, безсумнівно, є пінополістирол. Підлоговий плінтус під фарбування з дюрополімера дозволяє не обмежуватися у виборі типу фарб. Ваш вибір буде залежати тільки від бажаного візуального ефекту. Підійдуть практично всі акрилові, латексні, водні та поліуретанові фарби, яки наявні на ринку.

Алюмінієвий плінтус під фарбування

Алюмінієвий плінтус під фарбування

Вибрати фарбу для плінтусів

 

Чесно кажучи, алюміній дуже специфічний матеріал в питаннях фарбування. Вся справа в його характеристиках. Для рівномірного фарбування краще використовувати спеціальну аерозольну цинк-алюмінієву фарбу. Так само ви можете використовувати спеціальні фарби для металу, але попередньо не забудьте заґрунтувати поверхню. Це забезпечить покриттю з фарби велику довговічність.

Як фарбувати плінтуси?

Перш ніж ми приступимо до творчого процесу, рекомендується добре підготуватися.

Пам'ятайте, що ми завжди виконуємо роботу на чистій поверхні й в рукавичках. Ми захищаємо себе від можливих забруднень, очі від попадання бризок фарби, ґрунтовки, та інших небезпечних для зору матеріалів. Не забуваємо стелити захисну плівку, або клеїти малярний скотч там, там, де ми не хочемо міняти колір.

Ми хотіли б познайомити вас з основними техніками фарбування.

Перший - це фарбування перед кріпленням планок до стіни. Завдяки такому рішенню ми зможемо більш точно, швидко, і рівномірно покрити багет фарбою, якщо використовувати для цього аерозольну фарбу. Це дуже ефективний метод, який дозволить мінімізувати будь-які ризики, пов'язані з необхідністю очищення поверхонь, куди може потрапити фарба.

Однак, коли ми фарбуємо плінтуси, прикріплені до стіни, спрей не підійде. В цьому випадку ваші помічники кисті, і валики. Якщо поверхня нерівна, має фаски, западини, і опуклості, то найкраще з фарбуванням впорається кисть.

Укладення

Якщо у вас виникло питання, Як оновити плінтуси, то фарбування – відмінний спосіб освіжити або навіть повністю змінити їх вигляд. Не варто недооцінювати роль плінтусів. У поєднанні з усією візуальною композицією вони можуть зробити обробку в будь-якому приміщенні ідеальною і закінченою. Відгуки про плінтуси під фарбування вельми позитивні, адже якщо приділити трохи часу підбору правильної фарби, і вибрати той колір, який створить цікаве поєднання зі стінами й підлогою то результат може довго викликати захоплення друзів і знайомих.

Сьогодні на ринку настільки велика різноманітність фарб і інструментів, що полегшують самостійне фарбування, що навіть не найдосвідченіший домашній майстер без досвіду відмінно впорається з цим завданням самостійно.

Ще статті
Ще статті
ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка