Як вибрати фартух на кухню

29.11.2021

Купівля обстави в кухні - безумовно, одне з найдорожчих інвестицій в житло. Кухня - є видною частиною квартири, і просто зобов'язана виглядати ефектно.  Тому вибір фартуха на кухню є дуже відповідальною справою.

Просто про непросте

Завжди варто пам'ятати, що фартух — це не просто прикраса стіни. У функціональній зоні кухні, що містить простір біля мийки, плити, й зони для оброблення продуктів, стіни завжди піддаються різним забрудненням. Частинки продуктів, вода, різні масла і жири в цій зоні потрапляють на стіни, на скільки акуратні б ви не були. Тому стінам необхідний захист, який перш за все буде займати найменше сил на його очищення. Основне правило вибору - в робочій зоні завжди розумно поступитися естетикою заради функціональності. Безумовно, прі проєкті дизайну будь-якого приміщення завжди враховується думка всіх домочадців. Але якщо ви багато часу приділяєте готуванню, експериментуєте з різними продуктами, у вас часто буває багато гостей, для яких ви готуєте страви самостійно, останнє слово при виборі практичного покриття буде за вами.

Фартухи на кухню або як не розгубитися при виборі матеріалу?

Фартухи на кухню

Вибрати фартух на кухню

При наявному, без перебільшення великому виборі оздоблювальних матеріалів для фартуха, вибрати відповідний стає складніше. Тут, до принципу ціна-якість, додаються такі важливі для кухні параметри як практичність, і довговічність.  Розглянемо найпопулярніші варіанти:

Як підібрати колір фартуха до меблів.

Як підібрати колір фартуха до меблів.

Підібрати фартух до меблів

Фартух на кухні може відрізнятися за кольором від меблів, або гармоніювати з ними. Його кольори найчастіше поєднуються з фасадами шаф, але ніщо не заважає поєднувати його з іншими елементами інтер'єру.

 Сучасні кухонні меблі можуть мати різні кольори - білий, кремовий, темний і світлий, в декорі з масиву дерева і каменю. Коли ми ідеально підбираємо до них колір фартуха, ми отримуємо ефект смарт підходу. Це рішення використовується в мінімалістичних дизайнах, та в тих випадках, коли ми хочемо підкреслити інші елементи, такі як побутова техніка, стільниця, оригінальне освітлення або прикраси.

Звичайно, кухня необов'язково повинна бути однаковою. Ми домагаємося дуже цікавого ефекту, поєднуючи колір фартухів зі стільницею, з верхніми або нижніми шафами. У першому варіанті фартух має той же колір, що і навісні шафи, і стоячі шафи. У другому випадку фартух утворює однакове розташування з нижніми корпусами, і стільницею, в той час, як верхні фасади мають контрастний колір, наприклад, білий, білі композитні стільниці, і фасади з масиву дерева. Таким чином ми домагаємося стильного планування.

Контрастний фартух

Любителям авангарду й оригінальних поєднань можуть вибрати кольори фартуха в тон меблів або іншій техніці. При цьому не забороняється і контрастне рішення. Однак вибираючи контрасти, потрібно пам'ятати про помірність. Наприклад, білий фартух відмінно виглядає на тлі темних класичних шаф. Точно так же чорний матеріал відмінно підкреслить білі фасади. Це яскравий приклад контрастного поєднання, що надає інтер'єру справжню елегантність і відчуття розкоші.

Коли вибрати темний, а коли світлий?

Фартух з білими кухонними меблями

Фартух з білими кухонними меблями

Підібрати самоклейку на фартух

Білі меблі на цей час є одним з найпопулярніших рішень. Він вписується в прованський, і скандинавський стиль, і ненав'язливо прикрашає сучасні кухні. Незалежно від того, який стиль ви виберете, пам'ятайте, що світла і біла обстава може бути візуально холодною. Тому оформлений таким чином інтер'єр повинен бути затишним. Для цього відмінно підходять матові фартухи під дерево або камінь. А чорний або графітовий колір надають інтер'єру вид лофт. Навпаки, глянцеві поверхні ідеально поєднуються з оформленням в гламурному стилі.

Оздоблення стін в коричневій кухні

Темні меблі в декорі - не останній крик моди, але все ж популярне рішення. Як вибрати фартух для кухні в такому дизайні? Зробимо акцент на світлих тонах - підійде не тільки обробка під дерево, але і під камінь або мармур. Тут головне помірність, адже в обставі з темною стільницею, фартухом, і темними меблями ми можемо через незнання створити враження похмурого і тісного інтер'єру.

Фартух під кольорову обставу

Пляшково-зелений, індиго, темно-синій - насичені кольори. З одного боку, сміливі, а з іншого - утворюють модні й оригінальні поєднання. З обережністю потрібно підходити до вибору обробки під кольорові меблі. Зробіть акцент на перевірених рішеннях, таких як фартух під світле дерево, або мармур кремового, або сірого кольору. Добре послужать і світлі тони під плитку, кабанчики, або мозаїку - завдяки їм простір придбає трохи м'якості.

Фартух до чорної меблі

Фартух до чорної меблі

Підібрати фартух до інтер'єру

Чорни меблі - сміливе рішення - вони мають добрий вигляд у великих інтер'єрах. З даними кольором поєднуються практично будь-які кольори фартуха. Цікаво, що різні комбінації будуть давати різні результати. Деревина пом'якшує чорний колір і додає інтер'єру м'якості. У поєднанні з білим фартухом, кухня набуває виразність і елегантність. Сірий нейтралізує темний чорний, а сталь або срібло надають інтер'єру незвичайний вигляд.

Що вибрати до дерев'яних кухонних меблів?

Дерев'яні фасади поступово повертаються в моду. З ними добре поєднуються камінь і бетон - бажано контрастного кольору. Дерево того ж кольору, що і шафи, - безпечне і мінімалістичне рішення. Білий фартух подарує враження легкості та свіжості. Чорний додає стильної елегантності. Комбінація, якої краще уникати, - це фартух з текстурою дерева що відрізняється від дерева фасадів меблів.

Ще статті
Ще статті
ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка