Бюджетний ремонт у ванній без плитки

26.10.2021

Стіни ванної кімнати, облицьовані керамічною плиткою, вже давно стали традиційним рішенням. Звичайно, у цього оздоблювального матеріалу є багато переваг - якщо плитка покладена професійно, а стики якісно захищені, нам не потрібно турбуватися за  вогкість що проходить до стін, і рівні вологості в приміщенні. Керамічне покриття чиститься швидко і без складнощів, на ньому не приживаються бактерії, і, що не менш важливо, на ринку пропонується великий асортимент плитки різних тонів. Але якщо ви хочете використовувати менш трудомістке, і економне рішення, яке володіє тими ж перевагами, що і плитка, то в цій статті ми розглянемо варіанти гідної альтернативи. Або ми можемо об'єднати матеріали, тоді ванна буде мати абсолютно унікальний і неповторний характер.

Плитка та самоклеюча плівка? Чому б і ні.

Плитка та самоклеюча плівка

Вибираючи обробку для ванної, важливо пам'ятати, що через високу вологість і бризки води нам знадобиться особливе покриття. Воно повинно бути однорідним і гладким, щоб краплі води стікали вниз і не могли затримуватися в порах створюючи умови для розвитку грибка. Світлі тони обробки ще одна необхідність, через те, що часто потрапляють на стіни бризки з вмістом частинок мила будуть контрастувати з темною поверхнею, впадаючи в очі. Однак, особливість покриттів з ПВХ дозволяє нам не обмежуватися у виборі кольору, оскільки догляд за ними дуже простий. Своєю чергою асортимент самоклеючеї плівки дає нам можливість вибору з багатого діапазону фактур, відтінків, кольорів і насиченості.

Самоклейка водонепроникна і володіє вологорезистивними властивостями. Справитися з наклеюванням можна самостійно, а головне, можна легко і швидко освіжити ванну, не демонтуючи стару плитку.

Набрид колір ванної кімнати? Зміни без проблем

пластик у ванній

Тенденції змінюються дуже швидко, і те, що було в моді торік, сьогодні може перейти в розряд моветону. А крім того, що, якщо зламалася всього одна плитка, а серія вже знята з виробництва? Або в новій партії змінили колірний тон, і з оригіналом вона має досить віддалену схожість? Проблема повної заміни керамічної плитки у ванній, це велике навантаження на сімейний бюджет, купи будівельного сміття, і довгий ремонт. Раніше для заміни плитки в таких ситуаціях нам, доводилося стискати зуби, і кілька років спостерігаючи за вадами збирати на наступний капітальний ремонт. Сьогодні, відносно дешево, чисто, і навіть самостійно, ви можете повністю змінити зовнішній вигляд своєї ванної кімнати менше ніж за один день.

Перевага таких порівняно нових оздоблювальних матеріалів як:

у тому, що вони швидко монтуються, їх просто комбінувати один з одним, і з наявною обробкою.

самоклеючі панелі у ванній

Крім того, ці матеріали доступні покупцям навіть з невеликим бюджетом, і завдяки цьому, можна створити повністю оригінальне й унікальне дизайнерське оформлення у ванній.

Ламінат, дерев'яні МДФ панелі та рейки у ванній. Несумісне або цілком доречно?

дерев'яні МДФ панелі та рейки у ванній

Раніше такий матеріал як дерево, ламінат або МДФ у ванній кімнаті майстри відбраковували відразу. Дійсно, дерево, а саме його пористий матеріал, пори якого швидко вбирають вологу, набухають, деформуються. Під впливом тепла і вогкості в дереві можуть завестися колонії грибків або комах. Через це матеріал на основі дерева придбає абсолютно нетоварний вигляд. А неважлива природна вентиляція в багатоповерхових будинках прискорила б ці процеси в рази.

Сьогоднішні розробки у сфері виробництва оздоблювальних матеріалів дозволяють повністю захистити дерево і МДФ від проникнення вологи. Цінителі натурального матеріалу вже оцінили ці зміни. У багатьох квартирах можна побачити красиві фактурні двері у ванну, стіни з МДФ панелей, або рейок із захисним покриттям. Стіни та стеля декоровані дерев'яними панелями й річками, успішно додають тепло в холодні тони приміщення. А підлоги з ламінату у ванній вже не викликають подив, вони легко витримують короткостроковий вплив води. Деякі його види здатні витримати навіть затоплення.

Плінтус у ванній. Швидкість і простота монтажу важливі

Завдяки переважній однорідній структурі стін і підлог у ванній ми можемо дозволити собі сміливий і виразний дизайн предметів інтер'єру. Насичений однорідний колір красиво підкреслює, і додає атмосферний баланс. Але є і зворотна сторона таких особливостей приміщення. Наприклад, підібрати відповідний під оточення плінтус у ванну - нелегкий процес. Тим більше на відміну від плінтусів в житлових приміщеннях, у ванній вони є скоріше необхідністю, ніж простий декоративною деталлю.

Плінтус у ванній

Часто при первісному укладанні плитки, майстри поверх кладки роблять плінтус з тієї ж плитки. Але часто такий варіант плінтуса виглядає плоско, і не завжди естетично. Звичайно, коли велика площа стін закрита предметами обставини можна обійтися пластиковими плінтусами.. Але не варто в гонитві за економією брати найдешевші. Мало того, що виглядати вони будуть вульгарно, вони практично не здатні захистити від проникнення вологи під стіну.

Один з вдалих прикладів вибору це дюрополімерний плінтус. Повний монтаж цілком можна зробити самостійно, за кілька годин. При монтажі він клеїться як до стіни, так і до підлоги, що запобігає ймовірність проникнення вологи в простір біля стіни. Він акуратно виглядає, володіє водовідштовхувальними властивостями, і клеїться без стиків. Тому, можна сміливо забути про нескінченне і виснажливе чищення, адже догляд за ним проводиться за допомогою простого вологого прибирання.

Ну і головне його можна фарбувати, а надалі багаторазово перефарбовувати при необхідності. Домогтися гармонії з навколишнім простором допоможе відповідний тон фарби.

Як і раніше вважаєте, що заміна плитки у ванній занадто дорога і складна? Ми переконалися, що задовільних результатів можна також домогтися за допомогою простих і недорогих оздоблювальних матеріалів на зразок ПВХ панелей або самоклейкої плівки. Єдине, завжди перед покупкою  варто проконсультуватися з продавцем, і повідомляти його, для яких цілей проводиться покупка. В цьому випадку можна уникнути неприємних сюрпризів, і даремно витрачених коштів.

Ще статті
Ще статті
ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка