Плінтус МДФ або дюрополімер

26.08.2021

Після закінчення ремонту останнім штрихом остаточного перетворення інтер'єру приміщення, є установка плінтуса, який закриває стик між стіною і підлогою. У магазинах будівельних і оздоблювальних матеріалів декоративні планки представлені у величезному асортименті. Серед безлічі пропозицій, попит в основному спостерігається на плінтусі, яки виготовлені з дюрополімеру і МДФ. Вибираючи підлоговий плінтус, покупці цікавляться кольором, малюнком, вартістю. Але ключовим моментом при виборі все ж є вид матеріалу, який повинен бути якісним, міцним, довговічним, зносостійким. У цій статті розберемося з особливостями матеріалу, і спробуємо з'ясувати, який декоративний елемент краще: плінтус МДФ або дюрополімер.

Критерії

Плінтус з дюрополимера

Плінтус з МДФ

Особливості матеріалу

 

В основі матеріалу знаходиться полістирол, який пресується особливим чином з застосуванням високої температури. Має високу щільність і зносостійкість, збільшена вага. Підходить під фарбування, що дозволяє його використовувати для оформлення будь-якого інтер'єру.

Натуральний матеріал з деревного волокна, екологічно безпечний. Виготовляється із залишків деревини, що піддається обробці пресом і високою температурою. Поєднується з багатьма видами підлогових покриттів.

 

Особливості експлуатації

 

Для догляду не потрібно спеціальних засобів. Досить періодично протирати вологою ганчіркою.

Не потребує спеціального догляду. Стійко переносити протирання вологою ганчіркою.

 

Стійкість до зовнішніх впливів

 

При випадковому ударі, наприклад шваброю, на плінтусі може залишитися незначна вм'ятина.

Не боїться ударів, відрізняючись підвищеною міцністю. Якщо зачепити плінтус пилососом, пошкоджень на ньому не залишиться.

 

Стійкість до вологості й воді

Стійкий до вологи. І навіть при попаданні на планку води, не з'явиться цвілі або грибка.

Не боїться незначного попадання води. Тривале знаходження у вологому стані для плінтуса МДФ не рекомендується. Чутливі до перепадів вологості, тому не використовуються у ванній кімнаті.

 

Зовнішній вигляд і особливості монтажу

Великий вибір виробів, будь-якого розміру, кольору, декору. Можливість фарбування поверхні планки. Не завжди при монтажі виходять бездоганні стики й куточки.

Виглядає як естетично приваблива, акуратна планка з великим вибором форм. При відсутності порушень технології установки, виходять ідеальні кути та стики.

 

Практичність

Має підвищену міцність, необмеженим терміном експлуатації, не схильний до розтріскування, не потрібно часу на усадку.

Не дає усадки, не змінює габаритів при зміні температурного режиму.

 

Особливості монтажу плінтуса

Плінтус вважається необхідним елементом, що надає підлогового покриття завершений вигляд, що підкреслює контур приміщення. Будь-яка реалізація дизайнерського рішення не обходиться без плінтуса. Після вибору і придбання відповідної планки, її потрібно встановити. Відмінність матеріалів впливає на різницю в перерізі, будову і способи кріплення плінтусів до стіни. Красива, що обрамляє планка є не тільки декоративним елементом, але має функцію захисту країв підлогового покриття, усуває просвіт між стіною і підлогою, перешкоджаючи потраплянню бруду, пилу, скупчення вологи. Вибираючи плінтус МДФ або дюрополімер, не можна не враховувати особливості установки.

 Плінтус з МДФ

 Має зручну для монтажу конструкцію. Навіть далекий від будівництва людина зуміє впоратися з його установкою. До того ж можна вибрати один з наявних методів кріплення

  • Установка на кліпси, закріплені на стіні. Кліпси з пластику або металу йдуть зазвичай в комплекті з плінтусами, дозволяючи в разі потреби легко знімати планки.
  • Прикручення на саморізи, що забезпечує міцність кріплення.
  • За допомогою рідких цвяхів рівна поверхня планки щільно з'єднується зі стіною. Демонтувати укріплені таким чином плінтуса, без їх ушкоджень не вийде.

Плінтус з дюрополімеру

  • Використання спеціально призначених для матеріалу клейових складів. Клеєм обробляються стики й робочі площини для щільної фіксації планки. За допомогою клею можна також усувати дрібні дефекти на кшталт тріщин.
  • Застосуванням саморізів для механічної фіксації плінтуса до стіни.

Ціна на плінтус МДФ і дюрополімер

Вартість декоративних планок залежить не тільки від типу матеріалу, а й від виробника. Білий плінтус з дюрополімеру, який підходить для подальшого фарбування, обійдеться в 65-80 гривень за штуку. Метр планки під профільне фарбування коштує від 100 до 180 гривень.

Плінтус з МДФ, виконаний в кольорі, варто 90-180 гривень за метр. Ламінована планка, тобто покрита кольоровою плівкою варто по Україні в середньому 65 гривень.

Який плінтус вибрати

Вивчивши відмінності й характеристики плінтуса з природного і синтетичного матеріалу, кожен споживач може зробити для себе висновок і вибрати відповідний елемент декору. Плінтус МДФ або дюрополімер, це певне рішення для завершальної обробки приміщення. Головне, щоб плінтус гармонійно вписався в інтер'єр, і був виготовлений надійним виробником.

ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка