Вибрати товар в категорії:

Ламінат на стіні

28.10.2021

Декорування стін давно вважається нормою. Така тенденція з'явилася через те, що голі перегородки з однорідною обробкою виглядають дещо понуро. Ця традиція дожила до сьогоднішнього дня, а різноманітність матеріалів і аксесуарів для декорування стін зростає з кожним роком.

ламінат на стіні в інтер'єрі

Завдяки тому, що будь-які норми оформлення відсутні, люди постійно шукають для декорування нові можливості застосування традиційних матеріалів.

Один з вдалих прикладів - ламінат на стіні. Спочатку його використовували суто для підлог в кімнатах, але з часом сам матеріал удосконалювався, і вийшовши з початкових рамок, ламінат став використовуватися практично у всіх приміщеннях. Адже без перебільшення величезний вибір кольорів, фактури, і патернів дозволяє йому гармоніювати з будь-яким інтер'єром. Крім підлог, їм оформляють стелі й стіни, а завдяки своїй практичності навіть в кухні й у ванній він доречний і вже не є екзотикою.

Чому варто купити ламінат

Позитивний досвід експлуатації матеріалу дозволив йому набути поширення в багатьох дизайнерських проєктах. Говорячи про ламінат як оздоблювальному матеріалу для стін, невисока ціна, яку можна порівняти з ціною на шпалери, і при цьому благородний вигляд, зробив ламінат гідною заміною дорожчих панелей з МДФ і натурального дерева. Через те, що високий клас зносостійкості є важливим фактором тільки для підлогових покриттів, з'являється можливість для більшої економії.

Поговоримо про плюси обробки ламінатом:

А що на рахунок недоліків?

При монтуванні ламінату на стінові перегородки питання до стійкості покриття, пов'язані зі зносостійкістю, повністю зникають. Цілком достатньо буде купити ламінат 31 або 32 класу, при цьому, коштом зменшення маси знизити навантаження на опорні поверхні. Єдиним недоліком звичайного недорогого продукту є замки бояться вологості. Але ця проблема вирішується обробкою стиків захисним складом, а для оформлення приміщень де вологість є характерною ознакою краще купити ламінат з водовідштовхувальною поверхнею і стійкий до температурних коливань.

Укладання ламінату. Ділимося особливостями.

Говорити за канонічне укладання на стіну, враховуючи, що сам прийом вельми оригінальний, не доводиться. Творчий підхід до монтажу настінних конструкцій тільки вітається, а простір для експериментів майже безмежний. Залишається момент з візуальною маніпуляцією, прийоми якої ми розглянемо нижче.

Ламінат в інтер'єрі

Дотримуючись правил гармонії за допомогою ламелей можна домогтися повного перетворення внутрішньої обставини. Навіть частина приміщення, виконана в такому стилі, здатна кардинально змінювати настрій оточення.

Створюємо затишну вітальню.

Ламінат на стінах вітальні

Настрій у вітальні створюється ретельно, з увагою до деталей. Адже в цій частині житла ми зустрічаємо гостей і відпочиваємо після робочого дня. Тому в кімнаті важлива домашня атмосфера. Тут буде доречний будь-який колір панелей, що гармонує з обставою, і освітленням. У вітальні декорують зони:

За допомогою настінних конструкцій можливо провести зонування залу виділивши робочу, або дитячу ігрову зону.

Ламінат на стінах вітальні крім декоративної функції може служити своєрідною ширмою за якою ховається все зайве, наприклад, Мережеві кабелі, дроти освітлення, або шнури від телевізора і приставок.

Оздоблення стін ламінатом в спальні.

Оздоблення стін ламінатом в спальні

У спальні крім затишку важлива розслаблена атмосфера, що сприяє швидкому спокійному відходу до сну. Фактура дерева, його нейтральність в частині кольору, і тональна м'якість заспокоює, і розташовує до спокою. Найбільш поширена прикраса за узголів'ям ліжка, і акцентування протилежної площини. Має гарний вигляд ефект перетікання ліній від стіни до підлоги, або до стелі. Кольори при цьому можуть бути однотонними, або плавними градієнтними переходять один в інший. Світлий ламінат в спальні доречний, проте різких контрастів, і яскравих (чистих) кольорів краще уникати.

На кухні

Оздоблення стін ламінатом на кухні

Звичайному настилу в середовищі складного мікроклімату кухні судилося протриматися недовго. Високий вміст парів в повітрі при готуванні, вологість і краплі води, жири та масла дуже швидко приведуть звичайне покриття в нетоварний вигляд. З огляду на всі ці моменти для оформлення стін кухні більше підходять пластикові ПВХ або МДФ панелі зі спеціальною захисною плівкою.

Декорувати ламінатом стіни все ж можна, але для продовження його терміну життя, краще робити це в обідній зоні кухні, якомога далі від місця, де готується їжа. Стики смуг в кухні краще обробити спеціальним складом, що захищає від вологи, яка може пошкодити замки з'єднання.

Ламінат на стінах у ванній

Ще одне приміщення в будинках з переважанням вологості й коливанням температур. Вимоги до оздоблювальних матеріалів для цієї кімнати досить високі. Тому підійде тільки спеціальний ламінат стійкий до вологи. Але, як і в кухні краще використовувати більш відповідні види обробки, наприклад, вінілову плитку, самоклеючі панелі.

Ламінат в передпокої

Ламінат в передпокої

Купуючи ламінат на стіну в передпокій слід враховувати, що в типових квартирах природне світло рідко висвітлює це приміщення. Практичний і легкий у догляді цей матеріал - ідеальний для передпокою. Переважно купити білий ламінат, або покриття світлих тонів, що дозволить візуально зробити збільшити обсяги.

Ще статті

Вибрати товар в категорії:

Ще статті
ОТСЛЕЖИВАНИЕ
ПОСЫЛОК
Подробнее на сайте
Другая посылка